MEEST VERKOCHT: KLOVER 8 - €549,00

OOK VERKRIJGBAAR INCL. EXTRA GARANTIE 

Shop nu!
TOP DEAL // GRATIS VERZENDING
KLOVER 5 - 
€329,00

Shop nu!
   

 

Start hier!
Lumag
Houtklovers

Super Kwaliteit & 5 Jaar Garantie!!

Shop nu!

Nieuwe producten


Waarom koopt u bij Houtklover.nl?!

Als de #1 in houtklovers van Nederland bieden wij u de volgende zekerheden:

1. Beste klantenservice. Wij worden gemiddeld met een 9+ door onze klanten beoordeeld.
2. Laagste prijs garantie. U ontvangt de beste prijs van Nederland.
3. Expertise. Heeft u vragen? Wij helpen u graag!
4. Razendsnelle levering. Vóór 16.00 uur besteld en betaald, volgende werkdag (indien gewenst) in huis.
5. Veilig en betrouwbaar. Lid van webshop keurmerk.
6. Eigen servicemonteur. Reparatie en onderhoud worden snel uitgevoerd.
7. 100% veilig betalen. Meerdere veilige betaalmethoden.
8. 30 dagen bedenktijd en goede garantieafhandeling.
9. Bepaal zelf de dag van levering. Levering op maat.
10. Ruim assortiment en voorraad. Voor iedereen een geschikte klover.

 

De Houtklover

Een houtklover gebruikt u om houtstammen te kloven (klieven/splijten) tot brandhout. De houtklover wordt ook wel houtkliever, kloofmachine, houtkloofmachine of kliefmachine genoemd. Deze krachtige tuinmachines verschillen onderling in het aantal ton drukkracht. Vanzelfsprekend kan een kloofmachine met een grotere drukkracht meer vermogen leveren en daardoor groter, zwaarder of harder hout splijten. Ons assortiment bestaat uit twee soorten houtklovers, de liggende en de staande. Een liggende houtklover heeft een drukkracht van tussen de 4000 en 10000 kilo, 4-10 ton. Wilt u aan de slag met een zwaardere tuinmachine, kies dan voor een staande houtklover. Deze kliefmachines leveren een drukkracht van 6000-18000 kilo, 6-18 ton.

 

Hoe werkt een houtklover?

Een houtklover wordt gebruikt om hout te kloven. Dit gaat als volgt: u legt een blok hout op de machine. Vervolgens wordt dankzij de enorme drukkracht en het splijtmes het hout in delen gekloofd. Bij een liggende houtklover komt het splijtmes naar het hout toe, in plaats van de tafel die naar het splijtmes drukt. Bij staande houtklovers plaatst u het blok hout op een werktafel en komt het splijtmes vervolgens naar onderen. In de video onder aan deze pagina kunt u zien hoe een staande houtklover werkt. Let in beide gevallen goed op de veiligheid!

 

De efficiëntie van een houtklover “

Aan brandhout verwarmt men zich drie keer: bij het hakken, het kloven en het branden.” Zo was het vroeger volgens een Oudhollands gezegde, maar met de komst van de houtklover gaat dit niet meer op. Met een houtkloofmachine hoeft u niet langer zelf het hout te kloven, de machine doet dit uiterst efficiënt voor u. Het apparaat splijt de stukken hout beter dan een bijl en is daarnaast ook een stuk veiliger omdat u zelf niet in de weer hoeft met een gevaarlijk gereedschap. Ook voor uw fysieke gesteldheid is een houtklover perfect om uw brandhout te kloven. Met dit apparaat zult u geen last meer krijgen van spier- en rugpijn naar aanleiding van het kloven met de hand.

 

Soorten houtklovers

Wij bieden drie soorten houtklovers aan, de elektrische machine (230 & 400V), het benzineapparaat en de handmatige houtklover. De elektrische houtklover is voor u beschikbaar in een liggende en staande uitvoering. Beide uitvoeringen kunnen werken op de normale netspanning (230V) of op krachtstroom (380V). De handmatige houtklover komt nog het dichtst in de buurt bij het ouderwetse kloven met de hand, maar neemt u een hoop werk uit handen. Deze handmatige houtkliever komt uit Finland en wordt geroemd om zijn efficiëntie en eenvoud. Het is dan ook niet voor niets dat de Logmatic Houtklover de Oscar Securite 2000 prijs op de internationale Forexpo-beurs in Toulouse in de wacht heeft gesleept. De derde soort die wij aanbieden zijn de houtklovers op benzine. Deze leveren topprestaties en maken het kloven voor iedereen mogelijk. Op Houtklover.nl vindt u alle verkrijgbare modellen, voor zowel particulier als professioneel gebruik.

 

Internationale topmerken

Houtklover.nl werkt alleen met de beste merken in deze branche. Kwaliteit en efficiëntie staan voor ons hoog in het vaandel. Daarom leveren wij topkwaliteit houtklovers van Lumag, Gude, Logmatic, AL-KO en Einhell. Deze merken worden internationaal geroemd en u haalt met één van deze houtklovers een absoluut topproduct in huis.

 

Veiligheid voor alles

Houthakken wordt door veel mensen gezien als een activiteit die alleen vroeger bedreven werd, maar ook nu zijn er nog mensen die zelf hun brandhout hakken met een bijl en noeste arbeid. Naast de kracht die dit kost, is het ook nog eens gevaarlijk wanneer u de juiste techniek niet onder de knie heeft. Een houtkloofmachine van houtklover.nl biedt daarom uitkomst. Wij verkopen uitsluitend houtklovers die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften binnen de branche. Concreet houdt dit in dat u bij ons altijd een houtklover koopt met een 2-handveiligheidsbediening. Met dit veiligheidssysteem voorkomt u dat uw handen bij het kloven in de gevarenzone komen, omdat u beide handen nodig heeft om het apparaat te bedienen. Al onze houtklovers worden geleverd met een uitgebreide gebruikersaanwijzing. Lees deze altijd goed door voordat u aan de slag gaat met houtkloven. Voor vragen, een demonstratie of hulp kunt u altijd bij ons terecht.

 

Verplaatsing van uw machine

De houtkloofmachines van houtklover.nl zijn gemakkelijk te verplaatsen. Alle apparaten zijn voorzien van stevige wielen en een praktische vervoerbeugel. Zorg er altijd voor dat de houtklover uitgeschakeld is wanneer u deze verplaatst. Controleer daarnaast of de ontluchting is dichtgedraaid. Hiermee voorkomt u dat de houtklover olie verliest tijdens de verplaatsing.

 

Levering

Houtklover.nl levert uw kloofmachine bij u thuis af. Voor bezorging aan huis binnen Nederland rekenen wij slechts €25,-. Voor producten onder de 30 kg., die per pakketpost verzonden kunnen worden, rekenen wij €5,-. Producten tussen 30-50 kg. worden voor €15,- geleverd. Tijdens het bestelproces kunt u zelf de gewenste afleverdatum bepalen. Kies het moment dat u het beste uitkomt. Eventueel kunt u de houtklover ook bij ons komen afhalen.