Klover 8-XTR

Klover 8-XTR - Demomodel

Klover 8-XTR - Demomodel

Schrijf een review over dit product

DIT DEMOMODEL IS ZO GOED ALS NIEUW. SLECHTS ENKELE KEREN GEBRUIKT. 

Let op: dit demomodel heeft geen zijtafeltjes.

Dé kwaliteitsstandaard voor staande elektrische houtklovers (230V).

De Klover 8-XTR is uitgerust met kwalitatief hoogwaardige materialen en een probleemloze motor & hydraulische pomp. Een waar kwaliteitsproduct!

Deze houtklover met een drukkracht van 8 ton functioneert op het normale stroomnetwerk (230 volt) en is geschikt voor hout tot een diameter van 40 cm en een lengte van 52 cm. Afhankelijk van de hardheid van het hout kunnen ook grotere blokken gekloofd worden. Dit tot wel 60 cm in doorsnede

De Klover 8 is voorzien van een verbreed splijtmes (V-PRO mes). Dit werkt 40-50% sneller, want het mes hoeft hierdoor minder ver naar onderen om het hout te splijten. Daarnaast zal noestig hout (bijna) niet meer klemmen om het mes. Deze verbreding blijkt in de praktijk een onmisbare eigenschap.  

De Klover 8-XTR is, in vergelijking met de normale Klover 8, uitgevoerd met een aantal eXTRa's;
- Afklapbare zijtafels, voor eenvoudige opslag (neemt veel minder ruimte in beslag).
- Vol rubberen wielen, voor makkelijk transport.
- Extra stabiel onderstel;
- Iets breder, voor grotere stamopname. 
- Standaard ontluchtingsdop op oliepeilstok.

Deze houtklover wordt (bijna) gebruiksklaar geleverd. De hydraulische olie is al gevuld, alleen de bedieningsarmen (voorgemonteerd) en wielen moeten nog vast gezet worden. Dit is een eenvoudig klusje van 5-10 minuten. 

Tip van onze expert: gebruik een verlengkabel van maximaal 10 meter, met een dikte van 3x2,5mm. Dit voorziet de kloofmachine optimaal aan stroom en voorkomt problemen. Deze verlengkabel is verkrijgbaar bij de "aanbevolen producten" op deze productpagina. 

Onderstaand meer informatie & een productvideo.  

Regular Price € 894,00 Special Price € 599,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeStaand, Elektrisch 230 volt
MotorElektromotor 3500 Watt
Drukkracht8 ton
Max. kloofdiameter40-60 cm (afhankelijk van de hardheid van het hout)
Max. houtlengte50 cm
Werksnelheid5 cm/sec
Terugloopsnelheid12 cm/sec
KabellengteVerlengkabel niet standaard inbegrepen, zie aanbevolen producten
Max. hydraulische druk280 bar
Inhoud hydraulische olietank3,4 liter
Gewicht111 kg
Afmetingen (BxLxH)60x90x104 cm (splijtmes ingeklapt)
Garantie2 jaar
MerkKlover
VerzendkostenNL: gratis // BE: €27,50
AfhalenIn magazijn Weert - Nederland (op afspraak)
ProductfolderNvt
HandleidingDigitaal

Afklapbare zijtafels
De zijtafels zijn afklapbaar. Dit maakt de houtklover aanzienlijk smaller, waardoor opslag van de Klover 8-XTR minder ruimte in beslag neemt. Op de handige zijtafels kan gekloofd hout, op werkhoogte, geplaatst worden. Dit scheelt een hoop bukwerk en werkt een stuk prettiger en ergonomischer. 

Kwaliteit
Klover 8-XTR is van zeer goede kwaliteit! De houtklover is uitgerust met een splijtmes van speciaal gehard staal en een kwalitatief goede hydraulische pomp. Daarnaast zijn alle stalen onderdelen voorzien van hoogwaardige poedercoating. De motor met thermische beveiliging heeft een aluminium behuizing voor optimale warmteafvoer. De Klover 8-XTR kan met recht een (bijna) probleemloze machine genoemd worden. 

Stevige wielen
De Klover is voorzien van robuust uitgevoerde volledig rubberen wielen. In combinatie met de handvaten en transportelastiek is vervoer van de kloofmachine zeer gemakkelijk.

Snel uw hout kloven
De Klover 8-XTR heeft een snelspanschroef, waarmee de automatische terugloop van het splijtmes ingesteld/beperkt kan worden. Wanneer de houtblokken ongeveer even lang zijn werkt dit zeer snel. Daarnaast is de houtklover voorzien van een verbreed splijtmes. Hierdoor splijt het hout sneller, want het mes hoeft minder ver naar onderen om het hout te splijten (scheelt 50% van de tijd). Nog een voordeel van de verbreding, is dat noestig hout niet klemt om het splijtmes. Deze verbreding (beitelfunctie) scheelt een hoop tijd en (klem)frustratie. 

2-handsbediening
Om uw veiligheid te kunnen waarborgen heeft de houtklover een 2-handsveiligheidsbediening. U heeft beide handen nodig om de machine te bedienen. Zo blijven uw handen uit de gevarenzone van de houtklover. 

Onderhoud & hydraulische olie
Aan een (elektrische) houtklover zit relatief weinig onderhoud. Van belang is dat alle verbindingen (slangen en schroeven) goed vast zitten. Deze dienen periodiek gecontroleerd te worden. Lees vooraf altijd goed de handleiding voor exact gebruik en onderhoud. Wanneer de houtklover geleverd wordt, is deze al afgevuld met hydraulische olie. De eerste olie dient ververst te worden na 50 werkuren en vervolgens na iedere 350 werkuren. Bij de aanbevolen producten kunt u eventueel geschikte hydraulische olie (HLP46) bestellen.

CE keurmerk & TÜV 
De Klover 8-XTR is voorzien van alle benodigde Europese en Nederlandse keurmerken, waaronder het CE keurmerk. De Klovers zijn tevens TÜV-getest. Deze strenge Duitse testnormen zijn wereldwijd bekend en berucht. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klover 8-XTR - Demomodel
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen