Beschikbaarheid: Op voorraad

Lumag HEZ20PRO

Aanbieding: € 2.869,00

Normale prijs: € 3.024,00

Schrijf een review over dit product

De Lumag HEZ20PRO is een verticale (professionele) hydraulische houtkloofmachine met een kloofkracht van 20 ton. U kunt de machine gebruiken op 400 Volt of aandrijven d.m.v. een aftakas.

Onderstaand meer details en extra informatie.


Details

Details

Soort Aftakas & Elektrisch 400V
Motor Elektromotor 5100 Watt / 400 Volt
Drukkracht 20 ton
Max. kloofdiameter 500 mm
Max. houtlengte 1100 mm
Werksnelheid 2 standen (5 of 11,5 cm per seconde)
Terugloopsnelheid 8 cm per sec.
Kabellengte n.v.t.
Max. hydraulische druk 22 MPa
Inhoud hydraulische olietank -
Gewicht 385 kg
Afmetingen (BxLxH) 1200 x 1100 x 2500 mm
Garantie 5 jaar: deze dient geclaimd te worden. Klik op garantie-service.
Merk Lumag
Verzendkosten Gratis verzending
Afhalen Alleen levering aan huis mogelijk
Productfolder Niet beschikbaar
Handleiding Nee
Extra Info

Extra Info

De Lumag HEZ20PRO is een verticale (professionele) hydraulische houtkloofmachine met een kloofkracht van 20 ton. U kunt de machine gebruiken op 400 volt maar u kunt er ook voor kiezen de aftakas aansluiting te gebruiken in combinatie met een tractor (min. 20 pk). De machine is ontworpen voor professionele gebruikers. De zeer robuuste en zware constructie in combinatie met de profesionele opbouw van deze machine garanderen een hoge stabiliteit.

U kunt eenvoudig diverse lengtes tot maximaal 1100 mm (1,1 meter) kloven. Het grote voordeel van dit type kloofmachines is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Daardoor kunt u het hout tot op de bodemplaat kloven. Dus vooral ideaal als u langere lengtes wilt kloven. U kunt de machine instellen op 2 verschillende kloofsnelheden.  De Lumag HEZ20PRO houtklover is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat. De beugel aan de rechterzijde kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kunt u een zware boomstam rechtop zetten. De machine is standaard voorzien van een verwijderbare klooftafel.

De machine heeft een traploos instelbare slaglengte waardoor u zelf kunt bepalen hoever de kloofmachine terug gaat. Als u blokken hout wilt kloven van 50 cm lang kunt u de kloofmachine zo instellen dat deze stopt bij bijvoorbeeld 60cm. Dit betekent een enorme tijdwinst. De zeer krachtige 5100 Watt motor zorgt voor prettige werkomstandigheden.

De schakelaar/stekker combinatie is voorzien van een fase omschakel mogelijkheid. Bij 400 volt machines kunt u een motor links of rechtsom laten draaien. Dit hangt mede af van de aansluiting van uw verlengkabel. In de schakelaar kunt eenvoudig met een schroevendraaier de machine 'ompolen' zodat deze altijd de juiste kant uitloopt. De machine is standaard voorzien van grote transportwielen.


De aftakas zelf wordt niet meegeleverd.

Beoordelingen
Video

Video