Beschikbaarheid: Op voorraad

Lumag HOS12NPRO

Aanbieding: € 1.499,00

Normale prijs: € 1.644,00

Schrijf een review over dit product

Met een kloofkracht van 12 ton is de Lumag HOS12NPRO een echte krachtpatser en geschikt voor het zware kloofwerk. Deze houtklover is uitermate robuust uitgevoerd en ideaal voor semi-professioneel en professioneel gebruik.

Details

Details

Soort Staand, Elektrisch 400 volt
Motor Elektromotor 400 Volt // 50 Hz
Drukkracht 12 ton
Max. kloofdiameter 40-60 cm
Max. houtlengte 100 cm
Werksnelheid 6,4 cm/sec, onbelast 27,2 cm/sec
Terugloopsnelheid 7,8 cm/sec
Kabellengte Verlengkabel niet standaard inbegrepen, zie aanbevolen producten
Max. hydraulische druk 200 bar
Inhoud hydraulische olietank 15 liter
Gewicht 245 kg
Afmetingen (BxLxH) 135 x 110 x 250 cm
Garantie 5 jaar: deze dient geclaimd te worden. Klik op garantie-service.
Merk Lumag
Verzendkosten Gratis verzending
Afhalen Alleen levering aan huis mogelijk
Productfolder Niet beschikbaar
Handleiding Lumag HOS12A
Extra Info

Extra Info

Ideale kloofhoogte
U kunt eenvoudig diverse lengtes tot maximaal 1 meter kloven. Het grote voordeel van dit type kloofmachines, is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Daardoor kunt u het hout bijna tot op de bodemplaat kloven. Dus ideaal als u langere lengtes wilt kloven, maar uiteraard ook geschikt voor kortere lengtes. De machine heeft een traploos instelbare slaglengte waardoor u zelf kunt bepalen hoever de kloofmachine terug gaat. Als u blokken hout wilt kloven van 60 cm lang kunt u de kloofmachine zo instellen dat deze stopt bij bijvoorbeeld 70cm. Dit betekent een enorme tijdwinst. 

2 werksnelheden
U kunt de machine instellen op 2 verschillende kloofsnelheden. De Lumag HOS12NPRO houtklover is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat. De beugel aan de rechterzijde kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kan de kloofmachine zelf een zware boomstam rechtop zetten als u deze wilt kloven.

Veiligheid
De schakelaar/stekker combinatie is voorzien van een fase omschakel mogelijkheid. Bij 400 volt machines kunt u een motor links of rechtsom laten draaien. Dit hangt mede af van de aansluiting van uw verlengkabel. In de schakelaar kunt eenvoudig met een schroevendraaier de machine 'ompolen' zodat deze altijd de juiste kant uitloopt. De machine is standaard voorzien van grote transportwielen.

Eenvoudig verplaatsen
De houtklover is standaard voorzien van stevige transportwielen waardoor u de machine gemakkelijk kan verplaatsen. 

Onderhoud & hydraulische olie
Aan een (elektrische) houtklover zit relatief weinig onderhoud. Van belang is dat alle verbindingen (slangen en schroeven) goed vast zitten. Deze dienen periodiek gecontroleerd te worden. Lees vooraf altijd goed de handleiding voor exact gebruik en onderhoud. Wanneer de houtklover geleverd wordt, is deze al afgevuld met hydraulische olie. De eerste olie dient ververst te worden na 50 werkuren en vervolgens na iedere 350 werkuren. Bij de aanbevolen producten kunt u eventueel geschikte hydraulische olie (HLP46) bestellen.

Ideale kloofhoogte
U kunt eenvoudig diverse lengtes tot maximaal 1 meter kloven. Het grote voordeel van dit type kloofmachines is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Daardoor kunt u het hout bijna tot op de bodemplaat kloven. Dus ideaal als u langere lengtes wilt kloven maar uiteraard ook geschikt voor kortere lengtes. U kunt de machine instellen op 2 verschillende kloofsnelheden. De Lumag HOS12NPRO houtklover is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat. De beugel aan de rechterzijde kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kan de kloofmachine zelf een zware boomstam rechtop zetten als u deze wilt kloven.

Beoordelingen
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten