Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Lumag HOS7 Speed

Aanbieding: € 599,00

Normale prijs: € 699,00

NIEUW: SNELSTE KLOVER TER WERELD!! 

De Lumag HOS7 Speed is de nieuwste houtklover in het assortiment van Lumag. Deze tandheugel aangedreven kloofmachine klooft 20x sneller dan de standaard hydraulische houtklover. 

Met een drukkracht van 7 ton is deze houtklover geschikt voor het lichte tot middelzware kloofwerk. De Lumag HOS7 Speed verwerkt stammetjes hout met een maximale lengte van 52 cm en een maximale diameter van 30 cm. 

Deze liggende houtklover van zeer goede kwaliteit, heeft een motor van 1500 watt en is gemakkelijk te verplaatsen!

Onderstaand meer details, extra informatie en een productvideo.   

Details

Details

Soort Liggend, Elektrisch 230 volt
Motor Elektromotor 1500 Watt
Drukkracht 7 ton
Max. kloofdiameter 30 cm
Max. houtlengte 52 cm
Werksnelheid 52 cm/sec
Terugloopsnelheid 52 cm/sec
Kabellengte 1 meter
Max. hydraulische druk Nvt
Inhoud hydraulische olietank Nvt
Gewicht 58 kg
Afmetingen (BxLxH) 30x128x62 cm
Garantie 5 jaar: deze dient geclaimd te worden. Klik op garantie-service.
Merk Lumag
Verzendkosten Gratis verzending
Afhalen Alleen levering aan huis mogelijk
Productfolder Nvt
Handleiding Papieren versie bijgevoegd
Extra Info

Extra Info

Werksnelheid
De Lumag HOS7 Speed valt op door de hoge werksnelheid. Binnen 1 seconde wordt de maximale lengte van 52 cm afgelegd. Hierdoor worden grote hoeveelheden hout snel verwerkt. 

30 Dagen testrecht
Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van deze machine, dat we in samenwerking met de leverancier een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie geven. Bent u binnen deze 30 dagen niet tevreden over de prestaties van deze houtklover, dan kan deze retour. Uiteraard mag deze niet defect zijn.

Geluidsarm
Vergeleken met de hydraulische houtklovers, maakt de Lumag HOS7 Speed zeer weinig geluid.

Veiligheid 
De houtkliever is voorzien van een 2hands-veiligheidsbediening.

Eenvoudig verplaatsen
De houtklover is standaard voorzien van stevige transportwielen en een handgreep, waardoor u de machine gemakkelijk kan verplaatsen.

 


Beoordelingen

Klantenreviews 3 item(s)

Weet wat u aanschaft
Ik ben nog niet heel enthousiast over de Lumag HOS7 Speed.
Hebt u wel eens die video’s op YouTube gezien? Van houtklovers als deze? Is het u ook opgevallen dat men altijd die prachtige kleine houtblokjes klooft, mooi rond, niet al te dik en zonder noesten of zijtakken?

Zo kan ik het ook.

De praktijk is natuurlijk anders. Een belangrijke eigenschap van een boom is dat ‘ie takken en takjes heeft. En dan wordt het ineens een heel ander verhaal.

Hiervoor had ik een horizontale klover, viertons, en daar heb ik de afgelopen jaren in totaal een honderdvijftig kuub mee gekloofd. Hij is nu aan z’n einde, de kracht is eruit. Maar ik verbeeld me dat dat ding sterker was dan deze klover, hoewel bijna twee keer zoveel slagkracht.

Bij het kloven met deze Lumag HOS7 Speed gebruik ik een voorhamer, een kettingzaag en een koevoet. Ik heb namelijk, naast de mooie ronde korte blokjes van berkenhout, ook eiken- en naaldhout. En dat gaat helemaal niet meer met deze klover. Hij zit soms zó vast in het hout dat er grof geweld nodig is om het weer los te krijgen.

Als u, beste lezer, houtblokjes van maximaal dertig centimeter lang en twintig doorsnee hebt, zonder noesten, dan kunt u met deze klover prima uit de voeten. Lekker vlot, zeker. Maar gaat u ook eiken- of naaldhout kloven, dan moet u helemaal niet aan dit apparaat beginnen. Lang niet sterk genoeg.

Tip voor de makers: zet er echte, zware vliegwielen op. Wat er nu op zit zijn kinderfietsvelgjes. Geen wonder dat ‘ie geen slagkracht heeft.

Reactie Houtklover.org: Beste Jan, wij zijn het verre van eens met uw review. Ik heb deze machine persoonlijk getest voor deze op de markt kwam. Dit met grote lastige stammen, met zijtakken en noesten. Het betrof eikenhout en hout van een kersenboom. De resultaten waren prima voor een 7 tons machine (positief verrast). Het is ook de kunst om om de noesten en zijtakken heen te werken. Dit scheelt een hoop wrikwerk en frustratie. Zorg er ook voor dat noesten en zijtakken altijd vooraan liggen, bij het mes. Dan worden deze als eerste gekloofd en voorkom je dat de noest de stam bij elkaar houdt en gaat klemmen om het mes. Gebruikersadvies: deze machine is geschikt tot een diameter van 30 cm. Groter kan incidenteel ook wel. Uiteraard speelt de moeilijkheidsgraad (hardheid, zijtakken, noesten, etc.) hier een rol in. Heeft u nou continu grotere blokken hout, neem dan een zwaarder type. Mvt. Ludo van Houtklover.org
Beoordeling Product
Beoordeling Service
Beoordeling van Jan Dekker / (Geplaatst op 17-04-2017)
De beste houtklover
Voordat we deze machine aanschaften gebruikten wij een hydraulische klover. De hydraulische klover werkte erg traag en noestige stammen kwamen vaak vast te zitten. Deze machine is echter razendsnel en stammen komen nooit vast te zitten. Splijt de stam niet bij de eerste slag dan kun je de hendel gewoon nog een paar keer overhalen. De maximale diameter van 30 cm in de omschrijving klopt niet. Afgelopen weekend heb ik eiken stammen van dik 60 cm probleemloos doormidden gehaald!
Beoordeling Service
Beoordeling Product
Beoordeling van Jack / (Geplaatst op 24-02-2017)
Onder de indruk
Wij hebben de nieuwste houtklover van Lumag getest.

De eerste indruk is zeer goed. Uiteraard valt de snelheid als eerste op.
Wanneer snelheid belangrijk is, dan is dit uw houtklover.
Daarnaast zijn we ook positief gesteld over de drukkracht.
Het tandheugel aangedreven systeem genereert veel kracht.
Grote blokken tot ongeveer 45 cm hebben we ermee gekloofd.
De machine is robuust en stabiel.

Een zeer mooie aanvulling op het assortiment Lumag Houtklovers.
Beoordeling Product
Beoordeling Service
Beoordeling van Ludo / (Geplaatst op 20-09-2016)
Schrijf een review
Video

Video

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten