Lumag HEZ25

Lumag HEZ30

Lumag HEZ30

Schrijf een review over dit product

Deze staande hydraulische houtklover heeft een drukkracht van 30 ton. Deze houtklover is het grotere broertje van de Lumag HEZ22.

De machine is te gebruiken door middel van een 400 volt aansluiting of aan te drijven door een aftakas in combinatie met een tractor (min. 20 pk).

De Lumag HEZ30 is ideaal voor de semi-professionele en professionele gebruiker. De robuuste en zware constructie garanderen een hoge stabiliteit.
De aftakas wordt niet meegeleverd

Onderstaand meer details en extra informatie.

Regular Price € 4.112,00 Special Price € 3.769,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Meer informatie
TypeAftakas & Elektrisch 400V
MotorElektromotor 5500 Watt
Drukkracht30 ton
Max. kloofdiameter400-600 mm
Max. houtlengte1100 mm
Werksnelheid2 standen (3,7 of 12,5 cm per seconde)
Terugloopsnelheid7 cm per seconde
KabellengteNvt
Max. hydraulische druk26 MPa
Inhoud hydraulische olietank30 liter
Gewicht397 kg
Afmetingen (BxLxH)1500x1100x2500 mm
Garantie5 jaar: deze dient geclaimd te worden. Klik op garantie-service.
MerkLumag
VerzendkostenNL: gratis // BE: €27,50
AfhalenOp afspraak mogelijk.
ProductfolderNiet beschikbaar
HandleidingDigitaal en papier.

Tot op de bodemplaat kloven
Het grote voordeel van dit type kloofmachines is dat de cilinder zich aan de buitenzijde van de machine bevindt. Daardoor kunt u het hout tot op de bodemplaat kloven. Dit is vooral ideaal voor als u langere lengtes wilt kloven.

2 kloofsnelheden
U kunt de machine op 2 verschillende kloofsnelheden instellen (5 of 11,5 cm per seconde).

Eenvoudig te beladen
De Lumag HEZ30 is eenvoudig te beladen door de lage bodemplaat.

Zware boomstammen
De beugel aan de rechterzijde van de machine kunt u gebruiken als een hefboom. Hiermee kunt u zware boomstammen rechtop zetten. De beugel is standaard ingebrepen. Naast de beugel is een takel/lier als accessoire beschikbaar. Met deze lier is het mogelijk boomstammen op te takelen of naar de kloofmachine te trekken. De lier heeft een totale lengte van 7 meter en mag alleen gebruikt worden als de kloofmachine aan de tractor gekoppeld is. Dit in verband met gevaar op omvallen van de kloofmachine. 

Traploos instelbare slaglengte
De slaglengte is traploos instelbaar, waardoor u zelf kunt bepalen hoever de kloofmachine terug gaat. Als u blokken hout wilt kloven van 50 cm lang, kunt u de kloofmachine zo instellen dat deze stopt bij bijvoorbeeld 60 cm. Dit resulteert in een enorme tijdwinst.

Fase-omschakelmogelijkheid
De schakelaar/stekker combinatie is voorzien van een fase-omschakelmogelijkheid. Bij 400 volt machines kunt u  een motor links- of rechtsom laten draaien. Dit hangt mede af van de aansluiting van uw verlengkabel. In de schakelaar kunt u eenvoudig met een schroevendraaier de machine 'ompolen', zodat de machine altijd de juiste kant uitloopt.

Transport
De machine is standaard voorzien van transportwielen voor makkelijk transport. Let op! Schakel de motor altijd uit als u de machine wilt verplaatsen.

30 dagen niet goed geld terug garantie
Bent u niet tevreden over deze houtklover dan mag u deze machine binnen 30 dagen retour zenden. U mag er dus gewoon hout mee kloven!

Aftakas
De aftakas wordt niet meegeleverd.


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lumag HEZ30
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen