Gude GHS 500/8TB

Gude GHS 500/8TB

Gude GHS 500/8TB

Schrijf een review over dit product

De Gude GHS 500/8TB is een benzine houtklover met 8 ton drukkracht. Ideaal wanneer u niet afhankelijk wilt zijn van een stroompunt.

Deze houtklover kenmerkt zich door zijn robuust en compact ontwerp. Met drukkracht van 8 ton is de kloofmachine geschikt voor hout tot een diameter van 40 cm en een lengte van 50 cm. Afhankelijk van de hardheid van het hout kunnen ook grotere blokken gekloofd worden. 

De benzine motor heeft een vermogen van 5,5 PK en is geschikt voor E10  benzine. De machine is tevens voorzien van een verbreed splijtmes en grote transportwielen voor eenvoudig verplaatsen. 

Onderstaand meer details en extra informatie.  

Regular Price € 1.535,00 Special Price € 1.229,00
Beschikbaarheid: 2-3 werkdagen.
Meer informatie
TypeBenzine
MotorBenzinemotor 4,1 kW / 5,5 pk
Drukkracht8 ton
Max. kloofdiameter40-60 cm (afhankelijk van de hardheid van het hout)
Max. houtlengte50 cm
Werksnelheid5 cm/sec
Terugloopsnelheid16 cm/sec
Max. hydraulische druk270 bar
Inhoud hydraulische olietank3,6 liter
Gewicht121 kg
Afmetingen (BxLxH)75x85x151 cm
Garantie2 jaar
MerkGüde
VerzendkostenNL: gratis // BE: €27,50
AfhalenIn magazijn Weert (op afspraak)
ProductfolderGude GHS 500/8TB
HandleidingGude GHS 500/8TB

Kwaliteit
De houtklover is uitgerust met een splijtmes van speciaal gehard staal en een kwalitatief goede hydraulische pomp. Daarnaast zijn alle stalen onderdelen voorzien van hoogwaardige poedercoating. De motor met thermische beveiliging heeft een aluminium behuizing voor optimale warmteafvoer. 

Snel hout kloven
De Gude GHS 500/8TB heeft een snelspanschroef, waarmee de automatische terugloop van het splijtmes ingesteld kan worden. Hierdoor loopt het mes niet geheel terug naar de beginstand. Indien het hout qua lengte ongeveer gelijk gezaagd is, werkt dit een stuk sneller. 

2-handsbediening
Om uw veiligheid te kunnen waarborgen heeft de houtklover een 2-handsveiligheidsbediening. U heeft beide handen nodig om de machine tebedienen. Zo blijven uw handen uit de gevarenzone van de houtklover. 

Hydraulische olie is gevuld, dus direct aan de slag
Wanneer de houtklover geleverd wordt, is deze al afgevuld met hydraulische olie. De eerste olie dient ververst te worden na 50 werkuren en vervolgens na iedere 350 werkuren. Bij de aanbevolen producten kunt u eventueel geschikte hydraulische olie (HLP46) bestellen.

Onderhoud 
Aan een houtklover zit relatief weinig onderhoud. Van belang is dat alle verbindingen (slangen en schroeven) goed vast zitten. Deze dienen periodiek gecontroleerd te worden. Lees vooraf altijd goed de handleiding voor exact gebruik en onderhoud. Daarnaast dient de benzine motor periodiek onderhouden te worden.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gude GHS 500/8TB
Uw waardering
Klantvragen
Geen vragen